Friday 22 May 2009

Pesto-filled chicken breast with mushroom rice

Day four on the diet, my boyfriend's already lost 1 kg, so we must be doing something right!


Pesto-filled chicken breast with mushroom rice
Serves 2

2 chicken breasts
2 msk pesto
1-2 cloves garlic, grated
salt & pepper

250 g fresh/frozen mixed mushrooms
200 g cooked rice

1. Heat your oven to 210 C fan. Mix the pesto and garlic. Cut the chicken breast, lenghtways, but not all the way through so you create a pocket. Fill the pocket with the pesto. Season the chicken breast with salt and pepper. Fry for 5 minutes on each side in a pan. Then transfer the chicken breasts to an oven-proof dish and place it in the oven for 20 minutes or until the chicken juices run clear.

2. While the chicken is in the oven, fry the mushrooms in the same pan you fried the chicken in. That way you can get all those delicious bits off from the bottom of the pan. When the mushrooms are almost done, tip in the rice, and allow to heat through.

Serve the chicken on a bed of mushroom rice. Sprinkle with spring onion.

Enjoy!

3 comments:

Johanna said...

Mycket god mat verkar du lägga ut - men kan du inte skriva recepten på svenska istället? Bekväm som man är =)
/Johanna

Angelica said...

Visst kan jag skriva på svenska också Johanna, skall bara klura ut hur jag kan lägga in det på en separat sida så varje inlägg inte blir så långt. Annars är väl du en fena på engelska?
Skoj du hittat hit förresten :)

Johanna said...

Ja lite engelska kan jag ju! Bara att om man väl vill göra recepten så blir det inte (för min del) om det e på engelske.. Blir för jobbigt då ja.. Men du e bra du! hoppas jag inte ställde till det för mycket!!